Toegang tot het Landelijk Schakelpunt

Indien u gebruik wilt maken van het Landelijk Schakelpunt heeft u of uw organisatie een UZI-servercertificaat en/of een UZI-zorgverlenerpas nodig.

Werkzaam in ziekenhuis geeft toegang

Door het gebruik van UZI-middelen kan het Landelijk Schakelpunt eenvoudig vaststellen wie de pashouder is en welke rechten deze persoon of instelling heeft. Ook wordt bijgehouden wie welke patiëntgegevens op welk moment heeft geraadpleegd. Op dit moment hebben (huis)artsen, apothekers en specialisten die verbonden zijn aan een ziekenhuis toegang tot het Landelijk Schakelpunt.

Niet werkzaam in een ziekenhuis?

Bent u huisarts, niet werkzaam in een ziekenhuis en u wilt toegang tot het LSP? Dan heeft u het specialisme 'huisartsgeneeskunde' nodig. Indien u met dit specialisme bent geregistreerd in het BIG-register, dan kunt u een pas voor specifiek dit specialisme aanvragen. U heeft dan direct toegang. In alle overige gevallen is een directe toegang niet mogelijk en dient een arts eerst te worden gemandateerd door een pashouder die wel direct toegang geeft.

Eigen praktijk

Heeft u een eigen praktijk en wilt u aansluiten op het LSP? Dit kan alleen als uw praktijk beschikt over tenminste één pas voor specifiek het specialisme 'huisartsgeneeskunde'.

Meer informatie?

Bel of mail met VZVZ via support@vzvz.nl of 070-3173492