Testmiddelen zoeken of controleren

Hier kunt u of uw systeembeheerder testcertificaten zoeken en controleren.

Zoek of controleer

Het zoeken van testcertificaten gaat als volgt

  • Er wordt alleen informatie getoond die ook in de testcertificaten is opgenomen.
  • Zoeken met een ‘*’ is mogelijk. Als u bijvoorbeeld niet de volledige voornamen van een persoon weet, kunt u deze vervangen door een ‘*’. U voert dan ‘*Geboortenaam’ in, zodat u niet de volledige naam hoeft op te geven.
  • Een bestaand UZI-nummer geeft altijd een uniek resultaat, mits de gebruiker gekozen heeft voor publicatie van certificaten.
  • Met een testpas kunt u ook zoeken. Dan kunt u bijvoorbeeld de mogelijkheid testen om de certificaten van alle pashouders van een organisatie te raadplegen.

Beperkingen aan zoekresultaat

Het UZI-register gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Daarom zijn de mogelijkheden om naar (test)certificaten te zoeken beperkt. De zoekpagina met een lijst van uitgegeven certificaten van een UZI-pas geeft alleen resultaat als u een specifieke zoekopdracht uitvoert die naar één persoon leidt. Anders krijgt u de melding ‘Uw zoekopdracht levert geen uniek resultaat’. U moet dan uw zoekopdracht verfijnen door meer gegevens op te geven.

Testcertificaat controleren

Voordat een vertrouwende partij een testpas kan vertrouwen, moet worden nagegaan of het certificaat dat op de testpas staat nog geldig was op het moment van gebruik. Over het algemeen controleert de applicatie waarin de testpassen worden gebruikt dit automatisch. Dit kunt u ook handmatig doen met behulp van de intrekkingslijsten met ongeldig verklaarde certificaten van testpassen: de Certificate Revocation Lists (CRL’s). De CRL’s staan er per pastype in de testomgeving.

Controleer handmatig in de CRL’s - testomgeving