Stap 4: Domeincontrole

Voordat het UZI-register een servercertificaat uitgeeft, is het noodzakelijk om vast te stellen dat de abonnee daadwerkelijk zeggenschap heeft over de  gecertificeerde domeinnaam die in de aanvraag van het servercertificaat is opgenomen. De door het UZI-register gehanteerde methodes van domeincontrole worden internationaal voorgeschreven.

Aorta-zorg.nl

Eindigt uw domeinnaam op aorta-zorg.nl dan toetsen wij dit direct bij de houder van dit domein. U hoeft dan zelf niets te doen.

Domeincontrole via WHOIS

Via WHOIS (‘who is’) is het mogelijk om gegevens behorende bij een domein op te vragen. Deze gegevens bevatten onder andere de contactgegevens van de eigenaar van het domein (Administrative Contact). Voor een domeinnaam eindigend op .nl doen wij dit bijvoorbeeld bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (www.sidn.nl). Als de contactgegevens zichtbaar zijn, zullen wij naar het via de WHOIS verkregen e-mailadres een e-mail sturen voor een domeincontrole. Met een reply op deze e-mail kunt u aangeven dat de aanvraag voor het servercertificaat akkoord is, waarna de aanvraag verder in behandeling zal worden genomen.

LET OP: Voor deze methode van domeincontrole is het belangrijk dat de contactgegevens bij uw domeinregistratie actueel zijn en via WHOIS is op te vragen.

WHOIS afgeschermd?

Vanuit privacy overwegingen is de WHOIS informatie steeds vaker afgeschermd. Indien wij zien dat de gegevens zijn afgeschermd zullen wij u op het reeds bij ons bekende e-mailadres benaderen voor het uitvoeren van een andere methode van de domeincontrole. Wij verzoeken u dan bijvoorbeeld een bepaald tekstbestand op het betreffende domein te plaatsen of om bepaalde gegevens in de DNS entry van het betreffende domein te plaatsen.